Fiskeriet ved kyst, f.x. efter havørred, er ganske enkelt frit for enhver, når blot du har betalt det statslige fisketegn. Så hvorfor overhovedet koncentrere sig om det i en forening som vores?
Rigtig mange kystfiskere er kommet til de seneste 10-15 år. Mange falder fra igen, for det er ikke nemt at komme igang med fiskeriet. Og uanset hvor mange år, man har fisket ved kysten, løber man til stadighed ind i døde perioder, hvor huggene nærmest udebliver. Hver en havørred er en flids-præmie og kræver som regel tålmodighed og arbejdsomhed.
Både når de gode fisk hugger – men også når de ikke gør – er det mest spændende at have nogle at dele det med. Derfor spiller kysten også en central rolle for vores ture [se kalender for datoer med kysttur], hvor især fiskeriet efter havørred fylder. Vi fisker selvfølgelig mere end disse officielle datoer. Ofte bliver der oprettet spontane mellem foreningens medlemmer. Turene er tilrettelagt på en sådan måde, at du kan komme godt igang med kyst-fiskeriet. Og for den mere erfarne, er der rig mulighed for masser af udveksling af gode, nørdede tips og kvalitativ sparring 🙂
Vi fisker hele året rundt ved kysten, og tilrettelægger turene efter fiskenes adfærd, vind, vejr og vand. Asnæs, Røsnæs, Drøsselbjerg, Stevns, Møn og Isefjorden er favoritpladserne. Vi fisker med spin såvel som fluestang, alt afhængig af præferencer og forudsætninger for fiskeriet. Intet er “finere” end andet.
Det gælder om at kende til forholdene – vandstand, strøm, bølger, vind osv, – og dets betydning for fiskeriet. Fx er en god strøm ofte at foretrække. En god strøm ser sådan her ud: