Vi kan snart fiske på dele af Åmose å

Jan Busk, som netop er trådt ind i foreningens bestyrelse, har været ude på lidt af en mission.

Jan har taget personligt kontakt  med en række lodsejere ved Åmose åen, og har med held erhvervet fiskeretten til foreningen på en del stræk. Det betyder, at foreningen indenfor et par måneder snart kan kaste vores liner i nye fiskevande. I første omgang gælder det et stræk ved Skellingsted. Som vores aftaler med lodsejerne falder på plads, løfter vi sløret og åbner fiskevandene – stykke for stykke.

Der skal dannes et ålaug i foreningen, som Jan kommer til at stå i spidsen for. Lauget skal lave regler for fiskeriet på de enkelte stræk, så det fungerer for os, fiskebestandene og lodsejerne. Der er også et håndgribeligt arbejde, der består i vandpleje – dvs. vedligeholdelse og også udvikling af vandløbene. Kender du til at ligge gydegrus og sten ud i vandløb eller til at beskæringer, eller synes du det kunne være sjovt at være med til, så sig endelig til. På sigt kommer vi nok også til at skulle elfiske og være med til at stryge havørreder….Det bliver helt sikkert rigtig fedt.

Åmose å systemet holder hav – og bækørreder, gedder (mange!), aborrer og diverse fredfisk. Der er både smalle stræk, der egner sig til en fin lille tørflue efter bækørreder, og stræk der egner sig til fiskeri med spin efter glubske gedder. Fælles for strækkene er, at de ikke er fisket på ret meget i mange år.

Et nyt, stort og spændende kapitel har åbnet sig for foreningens medlemmer, og det vil uden tvivl også betyde interesse for en masse potentielle medlemmer. Godt gået, Jan 🙂 Mere info følger….

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

9 Responses to Vi kan snart fiske på dele af Åmose å

  1. Morten - webmaster skriver:

    For at lukke ned for evt spekulationer og diskussioner, har jeg lige ringet til ministeriet. Og jeg kan bekræfte Oles udlægning: dvs. nok bliver der mere offentlig adgang til natur, men det indebærer IKKE ret til at fiske på de pågældende stræk. Derfor er vi meget interesseret i at erhverve fiskeretten på de pågældende stræk (især når nu det ser ud til at flere får adgang til pragtfuld natur, især i Åmosen). Slut.

  2. Kim Moretto skriver:

    Fantastisk. Godt arbejde Jan, det vil jeg glæde mig til at prøve. Og det kunne da være sjovt at være med i udvalget, det kunne jo være man kunne lære noget nyt 🙂 Det var så den 3 positive kommentar på denne tråd på under et døgn, mon ikke der kommer flere 😉

  3. Arne Ibsen skriver:

    Nu var det faktisk ikke fiskeretten jeg havde i tankerne,for den får først
    betydning i det øjeblik vi som forening betaler for den.
    Det jeg havde i tankerne,det var at så snart at området bliver åbnet for offentligheden,så kunne man forvente at direktivet blev efterfulgt af nogle
    miljø kroner til naturpleje.
    Eller på godt dansk:hvorfor skal vi som forening betale for noget som staten skal betale for.
    Noget helt andet er; de planer som ministeriet har i tankerne,kan kun betragtes som et foreløbigt rids;det kan enten falde ud til vores fordel,eller det kan gøre det modsatte.Det vil afhænge af hvad politikkerne på christiansborg,når frem til sammen med dansk landbrug og diverse andre interesseorganisationer.Derfor er det en ubetinget fordel,at vente med at gøre noget som helst,før de berørte parter,har spillet alle deres kort ud.

  4. Pingback: Den nye bestyrelse sammen for første gang | Holbæk og Omegns Lystfiskerforening

  5. Jan Busk skriver:

    Tak for opbakningen, jeg glæder mig til at vi kommer i gang, MED vores Å.

    Mvh Jan

  6. Jan Busk skriver:

    Jeg mener at loven om færsel på å strækninger, kun gælder på strækninger hvor jorden ikke er dyrket, på opdyrket jord er færsel kun tiladt hvis lodsejeren har givet tilladelse til det.
    Og der vil komme billeder af de steder hvor på vi har ret til at færdes, og der hvor vi må fiske, i nærmeste fremtid, jeg/vi skynder os, så giv tid til at løse det.
    Jan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *